24.3.14

'SOUTH/NORTH and between'
‘South/North (and between)’ és un recorregut visual que recull diversos viatges als EE.UU en què el fotògraf Bito Cels ens mostra una visió personal de dos punts concrets de la geografia Americana.

Del sud ens arriben imatges de la ciutat de New Orleans anys després del pas del Katrina. Tot intentant trobar petites traces de l’huracà, el fotògraf acaba mostrant-nos els grans impactes que aquell fenomen va provocar a la ciutat i que encara perduren.

El segon punt geogràfic ens situa al nord-est, on les imatges ens revelen un New York allunyat de la ciutat atapeïda i icònica que tots coneixem, per mostrar-se’ns com una ciutat qualsevol dels EE.UU. Sorgida de la mateixa ciutat, l’exposició també recupera una petita mostra del treball ‘Pedestrians’, que va obtenir el primer premi dels visionats ‘Emergent Lleida’ al 2009.

I entre el Sud i el Nord, unes poques imatges serviran de pont per mostrar-nos escenes que ens semblaran ja viscudes, perquè formen part de l’imaginari col·lectiu dels EE.UU. encara que mai hi haguem posat un peu.

‘South/North (and between)’ és un recorregut - en el temps i l’espai - per la visió dels EE.UU. que tots duem a dins.

No comments: